6 april 2014

Efter historiska Tikal var det dags för att vara ordentligt turistiga. Efter ca 12 timmars resande genom Guatemalas natur, och upp i bergen, var vi framme vid vårt boende. Utopia är ett ställe med lite hippiekänsla. Vegetarisk mat som serveras på långbord. Frukost, lunch och middag var alltid supergott. Vi hade tänkt stanna här i 2 nätter, men det blev 4 i slutändan. Våningssängarna stod på övervåningen, jag och Adam valde den närmast kanten. Där var ingen vägg, utan man vaknade med utsikt över bergen. Helt fantastiskt.

Det som drar folk till just den här platsen är Semuc Champey. Det är ett område där floden forsar ner under marken, och ovanför marken bildar den naturliga sötvattenspooler. Man kan lätt spendera hela dagen i poolerna. Vi åkte dit första gången dagen efter vår ankomst. Då gjorde vi hela paketet med grottor, utsiktsplats och pooler. I grottorna går man i midjedjupt vatten med ett stearinljus i handen. Man får klättra uppför vattenfall, hoppa ner i djupa pooler och åka nedför forsar. Det enda jag inte gillade var att vi var så många, kändes som en skock får...




Efter grottorna var det fick vi leka lite i floden. Först fanns det en gunga som man satte sig på uppe på flodbanken, och gungade ut över floden där man hoppade i. Det blir ett ganska högt hopp. Jag ville givetvis testa, men landade inte riktigt så snyggt som jag hade önskat. Jag har fortfarande lite ont i revbenen, en månad senare... När jag hämtat andan igen satte vi oss i gummiringar och åkte nerför floden en bit. Sen gick vi över en bro, som Adam givetvis måste hoppa ifrån ett par gånger, och in i parken.





Inne i parken började vi med en brant promenad upp till utsiktsplatsen. Där passade vi på att äta lunchen som vi hade med oss. Sen var det skönt att komma ner till poolerna och svalka sig.




Vi åkte hem till Utopia efter en lång men härlig dag.

Dan efter regnade det, så jag spenderade hela dagen med en bok.Adam och Benji tog en promenad så att Adam kunde får hoppa från en bro.

Vi ville tillbaka till Semuc Champey en gång till innan vi åkte därifrån. Så vi promenerade dit. På vägen stannade vi och åt fantastiskt god mat vid sidan av vägen. Det var molnigt, så inte riktigt lika lockande att bada. Men det gjorde vi, hoppade från höga höjder ner i vattnet och hade kul. Fast Adams sista hopp slutade med en spräckt trumhinna, så sen fick han ta det lite lugnare.







2 kommentarer:

  1. En sådan spännande och mysig plats det verkar vara. Får sätta upp den på listan.
    kram Pappa

    SvaraRadera
  2. Blir ju ännu mer avundsjuk nu! Vill med klättra i grottor, åka gummiring på forsar och hoppa från höga höjder! Ser sjukt kul ut!
    puss lillebror

    SvaraRadera